Kilka dni temu razem z Iloną zastanawialiśmy się, co zjeść na śniadanie. Podrzucaliśmy sobie propozycje, a to owsianka, jakieś kanapki czy nawet tofucznica, ale nic nam nie pasowało, dlatego postanowiliśmy zrobić coś nowego. Zainspirowani przepisami na smoothie bowla, w rezultacie skomponowaliśmy swój. Wrzuciliśmy do niego nasze ulubione owoce z żółtym odcieniem. Znalazło się tam również miejsce dla naszych krajowych owoców. Dziwi Was pewnie fakt, że w naszym przepisie brakuje mango. Przecież tak je lubię. Niestety pod koniec zimy mango w sklepach osiąga astronomiczną cenę. Ale spokojnie mango na pewno się pojawi 😉. A teraz zapraszam Was do poznania przepisu na ananasowy smoothie bowl.
Ananasowy smoothie bowl – przepis
Czas przygotowania: 10 min + mrożenie
Ilość porcji: 2 miseczki
Smoothie bowl to prosty przepis na bardzo wartościowe śniadanie. Tak naprawdę smak komponujecie tak samo jak do wyciskania soku. My komponując naszego bowla chcieliśmy uzyskać pyszny ananasowy smak i jasno żółty kolor. Nie przedłużając podaje składniki.
Składnik:
- 1 banan
- 500 g ananasa
- 1 jabłko
- 1 gruszka
- 1/3 szklanki mleka roślinnego
Przygotowanie:
- Na początek obieramy wszystkie owoce ze skórki i wkładamy na noc do zamrażalnika.
- Następnie z rana wrzucamy owoce do miksera lub blendujemy na gładką masę.
- Na zakończenie wykładamy masę do miski i dodajemy ulubione dodatki do smaku.
Smacznego!
Jeżeli lubicie owocowe smaki sprawdźcie przepisy na nasze soki owocowo warzywne. Jeżeli lubicie szybkie wegańskie przepisy, zapraszamy do zapoznania się z naszym ebookiem WegeBunia w 15 min.
Zapraszamy na naszego instagrama, gdzie zamieszczamy nasze wegańskie przepisy w formie wideo. Polubcie nas też na facebooku :).