Jagody i jogurt kokosowy
Picie soków i koktajli, to u mnie codzienność, dlatego ciągle szukam nowych pomysłów. Tym razem miałam ochotę na jagody. Wegański koktajl jogurtowy był idealny, bo lubię bardziej kwaśne smaki. Użyłam do niego naturalnego jogurtu kokosowego i cytryny.
Jednak nie martwcie się, nie zabraknie Wam też słodyczy. Zaopatrzcie się też w chipsy kokosowe, są pyszne, chrupiące i świetnie pasują do przegryzania przy piciu koktajlu. Pierwszy raz zdecydowałam się na takie połączenie i bardzo mi się spodobało. Wyszło smacznie i urozmaiciło trochę rutynę.
WegeBunia- przepisy na koktajle
Na blogu możecie zobaczyć także koktajl truskawka grejpfrut cytryna albo śniadaniowy koktajl jaglany. Popularne jest również ostatnio wegańskie mango lassi, a ze starszych propozycji polecam np. delikatny koktajl z ananasem. Dajcie znać w komentarzu, jakie koktajle Wy lubicie pić ;D.
Wegański koktajl jogurtowy- przepis:
Czas przygotowania: 5 min
Ilość porcji: 1
Składniki:
- 100 g mrożonych jagód
- 5 czubatych łyżek naturalnego jogurtu kokosowego
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- chipsy kokosowe (do podania)
Przygotowanie:
- Na początku wsypujemy mrożone jagody do wysokiego naczynia.
- Następnie dodajemy jogurt kokosowy.
- Dodajemy syrop klonowy i sok z cytryny.
- Blendujemy składniki.
- Gotowy koktajl pijemy, zagryzając chipsami kokosowymi.
Smacznego!
Jeśli ten przepis Wam się spodobał, spróbujcie także kruchego ciasta z jagodami i budyniem kokosowym.
A jeżeli szukacie pomysłów na szybkie gotowanie, zobaczcie ebook 'WegeBunia 15 minut’.
Wpadnijcie także na Instagrama i Facebooka :D.